Petteri Paalasmaa

Tästä jatkuu keskustelu

  • Nordlundin taklaus lähtee...
    Nordlundin taklaus lähtee...
  • --- ja osuu Peltoseen.
    --- ja osuu Peltoseen.
  • Peltonen avustetaan kentältä pois.
    Peltonen avustetaan kentältä pois.
  • Tästä jatkuu keskustelu

VIlle Peltoseen osuu voimakas taklaus ja mies talutetaan kentältä sekavana ulos. Tilanteessa tuomittiin 5+20 min Markus Nordlundille.  Keskustelu tulee jatkumaan. 

 

Itse ottelun voitti Jokerit 0-1 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Turvakaukalolla olisi luultavasti selvitty suurimmilta vammoilta. En näe kummassakaan tilanteessa mitään erityisen törkeää. Linja tosin vaikuttaa hieman oudolta, jos Järventie selvisi ilman penaltia Mosekseen kohdistuneesta taklauksesta ja Norlund sai 5+20 Peltosen taklaamisesta.

Itse peliä en nähnyt, ainoastaann nuo taklaustilanteet.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Pitäisi varmaan lisätä The Sääntökirjaan pykälä että ei saa taklata itseään päätä lyhyempää pelaajaa...
Itse taklaus näytti kyllä kuin suoraan oppikirjasta opitulta; ei hyppyä, ei ryntäystä, kädet alhaalla.

Urheiluruutu sen kuitenkin kertoi; "Nordlundin törkeä päähän kohdistunut taklaus". Jep jep.

Juhani Kahela

Kuinkahan pitkään yhteiskunnan päättäjät hyväksyvät verovaroin kustannetut pahoinpitelyt?

Olle Brand

Miten pitkään äänestäjät sietävät merkkitavaramainonnaksi tarkoitettua väkivaltaa?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Miksi kukaan ei ota agendalle Jokerien osuutta tekoihin?
Syy-yhteys on kyseiseen joukkueeseen ja kukaan ei kirjoita siitä.
Ja syylliset löytyy sieltä penkin takaa...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tämänpäiväisen tiedotteen mukaan Peltosella on aivovamma, tosin lieväksi määritelty. Sen täytyy tarkoittaa vähintään aivotärähdystä, ja sellaisen sama mies sai syyspuolella Ben-Amorin käsittelyssäkin.

Itse taklaus ei otteluvideossa näytä härskiltä, vaikka Nordlund tuleekin tilanteeseen kovalla vauhdilla. Kun pelaaja lennähtää päin laitaa, osuu myös pää pleksiin, ja silloin pimenee. Onko tämän ilkeän tuloksen perusteella taklausta pidettävä päähän kohdistuneena - vaikea kysymys. Olisiko oikeusmurha tuomita nyt Nordlundille pitkä kakku?

Joka tapauksessa nykyisessä Suomi-kiekossa päävammoja tulee niin usein, että jääkiekkoilu on muuttunut varsin riskialttiiksi. KalPan Lehkoselta otettiin taju pois (Jarkko Ruutu) jo 17-vuotiaana, ja toukokuussa 40 täyttävä Peltonen on tällä kaudella isketty nukuksiin kahdesti. Sääliksi käy äijiä näiden vammojen vuoksi, tuomittiin tekijät sitten raskaasti tai kevyemmin.

Lieneekö vastustajan tyrmääminen tajuttomaksi nykyään jääkiekkoilijalle jonkinlainen erityismeriitti, josta "lajikoodin" mukaan tulee kovan kundin pisteitä?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tääläkin blogistanissa on näitä kovanpelin (Jokerifaneja)ystäviä. Hifk on tehnyt samaa vuosia mutta ilmeisesti tänäpäivänä se on nykyvalmennuksesta kiinni...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

ja toisaaalta miksi jotain B-junnuja ajetaan SM-liigaan?
Pitäisi tajuta ettei kyseiset pojat ole viellä aikuisia!
Ja sama koskee myös "kannatamiani" seuroja" ...

Tero Terävä

Kaikille niille, joiden mielestä miesten jääkiekko on liian kova laji, suosittelen vaihtoehdoksi naisten jääkiekkoa. Siellä ei tule vammautumisia lainkaan. Eipä vain näy lehtereillä katsojiakaan.

Mistä syystä luulette Colosseumin aikanaan täyttyneen? Mistä syystä Formula 1:n katsojamäärät ovat dramaattisesti pudonneet? Eivät ihmiset halua katsella reilua peliä herrasmieshengessä. Katsojat odottavat verta, hikeä ja kyyneliä. Vain siten saa lipulleen vastinetta.

Ilmaiskaa jokin naisten laji, joka vetää katsojia kuin häkää...ehkä beach-volley, mutta sillekin on syynsä...

Jyri Terttu

Jääkiekko on kova laji, jossa fyysinen kontakti on sallittu. Niinpä siinä tulee loukkaantumisiakin. Vapaaehtoisestihan nuo pelaajat sinne kaukaloon menevät.

Olle Brand

Jääkiekkokaukalo ei ole ekstraterritoriaalinen alue ja myös jääkiekkokaukalossa noudatetaan Suomen lakia, myös rikoslakia. Lievä pahoinpitely, pahoinpitely ja törkeä pahoinpitely, hätävarjelun liioittelu, tappo tai murha eivät ole sallittuja jääkiekkokaukalossakaan.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Sinällään hauskaa oli lukea Ilta-Sanomien ja Ilta-Lehden kertomukset Peltoseen kohdistuneesta taklauksesta. Toisen mukaan taklaus oli törkeä ja toisen mielestä aivan puhdas.

Toisaalta toinen kerta kun toisen joukkueen taholta on samainen pelaaja hoidettu sairaslomalle. Sattumaako? uskooko joku siihen.

Olle Brand

Tästä näemme, että Sanomasta ja Alma Mediasta ole oikeusistuimeksi, vaan pahoinpitelyt tulee käsitellä yleisissä oikeuksissa.

Käyttäjän saarinenj kuva
Juhani Saarinen

Jääkiekossa on fyysisyyttä ja taklauksia, mikä kuuluu peliin, mutta kun taklaukset johtaa terveyden menettämiseen päävammoihin ja sen sellaiseen, silloin on menty sen rajan yli mikä ei kuulu urheiluun.
Helsinkiläis seurat HIFK/ Jokerit jotka usein ovat median etusivun otsikoissa, usein jää sellainen mielikuva, että kiekkoa ei muualla pelata.?
Mitä tulee pelin kovuuteen ja väkivaltaisuuteen,on se samanlaista jokapaikassa,on epäilyksiä siitä että joukkueiden valmentajat provosoivat pelaajiaan kohtuuttoman kovaan peliin, sekä toinen toisensa kunnioittamiseen, näyttäisi puuttuvan.
SM-liigan tuomaritoiminta on vielä amatöörimaista, kun se pitäisi olla ammattimaisempaa, toivottavasti tässäkin asiassa mennään eteenpäin.
Jääkiekkoliitto on instanssi joka aika harvoin ottaa kantaa väkivaltaisuuteen, vasta sen jälkeen kun yleinen mielipide alkaa pakottamaan, sen jälkeen kiekkoliitto alkaa pörhistelemään, muuta ennakkoon ollaan hiljaa, tai aletaan selittelemään, että se kuuluu lajiin.?

Olle Brand

"Jääkiekossa on fyysisyyttä ja taklauksia, mikä kuuluu peliin, mutta kun taklaukset johtaa terveyden menettämiseen päävammoihin ja sen sellaiseen, silloin on menty sen rajan yli mikä ei kuulu urheiluun."

Kannattaa muistaa, että jääkiekkoilijan vammautumisesta johtuvat sairauskulut maksaa usein kunnallisveronmaksaja ja valtionveronmaksaja-

Gladiaattoreille pitäisi olla kokonaan oma vakutuusjärjestelmä.

Jouko Koskinen

Nih . . . Jenkkifutista katsotaan eikä ruumiita jäädä itkemä.än. Onhan ne suojavarusteetkin toista - jenkkilaatua.

Juhani Kahela

Katselen aktiivisesti jenkkifutista silloin kuin sitä tulee. Samoin NHLää. Mitään vastaavaa törkeyksiä en ole noissa nähnyt. Suomalaisista törkeyksistä/loukkaantumisista tulisi pelikieltoa luokkaa 25.

USAlainen yliopiston koripallojoukkue syyllistyi törkeyksiin niin yliopistosta lähti rehtori, urheilutoimenjohtaja ja valmennusjohto niskassaan pitkät (vuosia) toimitsijakiellot. Yliopisturheilu on siellä aitoa ammattiurheilua. SM-liiga on siihen verrattuna amatöörien puuhastelua.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi Vastaus kommenttiin #20

Jenkkifutiksesta en tiedä, mutta änärissä tapahtuu törkeyksiä ja niistä toden totta voi tulla 25 pelin panna - ja ihan aiheesta. Tässä yksi tapaus viime keväältä josta tuli 25 peliä penaltia. Yhtä kovalla kädellä tulisi tuomita SM-liigassakin
http://usatoday30.usatoday.com/sports/hockey/nhl/s...

Lasse Askolin

Olen lukenut, että joukkueisiin nimetään nykyään pelaajista erityiset poliisit.Missä he olivat kyseisten pahoinpitelytapausten aikana?

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset