Petteri Paalasmaa

Somelaista ja pimeää menoa

  • Somelaista ja pimeää menoa
  • Somelaista ja pimeää menoa
  • Somelaista ja pimeää menoa
  • Somelaista ja pimeää menoa

Putouksessa on enää kaksi hahmoa jäljellä, Karim Z. Yskowicz  ja Veli Sikiö. Kuka voittaa ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Paha sanoa, Karim on tuhat kertaa parempi, mutta Sikiö vetää äääniä sillä, että haluaisi tippua pois.

Käyttäjän amgs kuva

Veikko, en usko, että se olisi noin simppeli juttu. Veli Sikiö on itsepäinen nuori, joka halua elää ihan miten hän haluaa. Hän voi olla yksi niistä "sossupummista", josta Saul Schubak kirjoittelee. Moni nuori on nykyisin pakotettu elämään Sikiön lailla, koska kaikki ovat sulkeutuvat: ei ole työtä eikä opiskelupaikkoja taarjoilla. Kenties äänestäjät haluavat antaa Sikiölle mahdollisuuksia.

Käyttäjän jokeinanen kuva
Janne Keinänen

Hyvä pointti. Veli Sikiön hahmo vaikuttaisi äärimmäisen erilaiselta, kuin mitä tällaiseen formaattiin voisi kuvitella, mutta Niemisen hahmoilla on hieman enemmänkin ulottuvuutta kuin huumori. Veli Sikiöhän moneen kertaan puhuu syrjäytymisestä ja hänen hahmonsa on harvinaisen passiivinen ja apaattinen. Heijastelee hyvin yhteiskuntamme ikävää puolta, suurta syrjäytyneiden nuorten määrää. Se, että ihmiset äänestävät häntä ja hänen hahmonsa huvittaa ihmisiä, voi olla toisaalta erittäin hyvä kannanotto katsojilta tai hälyttävä ilmiö ihmisten säälivistä asenteista.
Munamieskin oli omalla tavallaan kantaaottava ja heijasteli Niemisen pasifismia.
Saman tuotantokauden aikana oli kova kohu Niemisen yhteydestä Zeitgeist-liikkeeseen ja mielestäni hän tekeekin hyvää työtä liikkeen eduksi hahmojen muodossa. Toivon Niemisen pärjäävän jatkossakin, sillä tällaisia syvällisiä henkilöhahmoja tarvittaisiin enemmän myös komiikan saralle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Petteri on ollut studiolla kuvaamassa näitä maamme tämän hetken kenties seuratuimpia henkilöitä, kuten näkyy. Hyviä kuvia, sanoisin.

Puheenaiheeseen liittyvää